Mijn ervaring rondom de 21 dagen meditatie challenge
Laatst werd ik door iemand die ik ken uitgenodigd in een WhatsApp groep voor een meditatie challenge van 21 dagen rondom het thema abundance (overvloed). Net op dat punt was ik klaar met het lezen van het boek ‘The universe has your back’ van Gabrielle Bernstein, wat voor mij gaat over leven in flow en overgave. Overvloed is daar ook een vaak genoemd onderwerp bij.
“Toevallig” zou je kunnen zeggen, of ‘toevallig’. Ik vond vooral het laatste en besloot mee te doen.
Eerlijk gezegd moest ik daar wel een drempel voor over, omdat ik bij het woord abundance vaak veel jeuk kreeg. Het riep veel weerstand bij me op waarvan ik me nu, achteraf gezien, besefte dat dit kwam omdat ik niet goed wist waar het voor stond en wat het nou eigenlijk betekende.
Het deel van mij dat nogal een eco-warrior is raakte er namelijk van in de weerstand, “hoezo overvloed, dat is nou juist waar deze wereld kapot aan gaat, het feit dat iedereen maar meer wil en in overvloed wil leven”. Gelukkig is er ook een meer open-minded deel in mij wat ervoor open stond om nieuwe dingen te leren en daarin voorbij te gaan aan mijn eerste oordeel.
Hoe ik het nu ervaar is abundance vooral een manier van kijken naar de wereld. Zien wat er wèl is in plaats van niet en voor datgene dankbaar zijn. Met die zienswijze ga je vervolgens alleen maar meer zien en komt er steeds meer op je pad.
Wat ik er ook van meeneem is dat, wanneer je in het leven doet wat je moet doen (volgens je hart en niet volgens je hoofd) je in een staat van flow kan komen. Een leven waarin dingen op je pad komen omdat dit de bedoeling is. Dit is mijn uiteindelijke doel en huidige proces.
De meditaties zijn prachtig en erg prettig om te doen. Wat bij mij vooral is blijven hangen is de staat van Bliss (gelukzaligheid), Ananda. Een staat die ik op de laatste dag van de meditatie heb mogen ervaren, heerlijk!
Er zitten ook wat taken bij de dagelijkse meditaties die je ook kunt doen ter ondersteuning bij de meditatie. Echter heb ik er soms voor gekozen om bepaalde taken te skippen of op mijn eigen manier te doen, omdat ik ze op dat moment niet vond passen in mijn proces en het ook niet altijd begreep in de context van de meditatie van die dag.
De meditaties duren over het algemeen iets minder dan een kwartier, maar als je daarbij tevens de opdrachten gaat doen kun je er beter in totaal 30 tot 40 minuten voor uittrekken.
– Sat Chit Ananda –
Waarheid, Zijn, Gelukzaligheid.